Ebeltoftvej 1

Tirstrup

8400 Ebeltoft

+45 8636 4055

kontor@tirstrup-ie.dk

Ebeltoftvej 1

Tirstrup

8400 Ebeltoft

08:30 - 22:00

Mandag til Fredag

Eleverne på Tirstrup Idrætsefterskole slog alle rekorder og skaffede rent drikkevand til mere end 7000 mennesker ved dette års 24-timersløb.

162.000 kr. Så mange penge samlede eleverne på Tirstrup Idrætsefterskoles hold 20/21 på ét døgn!

Eleverne på Tirstrup Idrætsefterskole har vist ekstrem udholdenhed og slået flere rekorder i deres 24-timers indsamlingsløb til fordel for rent drikkevand i Afrika

123 elever kæmpede sig bogstaveligt talt sig gennem blod, sved og tårer og slået flere rekorder i efterskolens årlige 24-timers sponsorløb, der fandt sted i oktober. Men vigtigst af alt har de i fællesskab samlet så mange penge ind, at flere end 7000 mennesker i Tanzania og Togo får rent drikkevand. De mange penge betyder, at finansieringen til i hvert fald tre brønde er på plads.

162.000 kr. er det højeste beløb nogensinde samlet ind på de 10 år efterskolen har gennemført det legendariske løb.

Rekordernes løb

Med ekstrem viljestyrke, usandsynligt mange vabler og en evne til at smile på trods af smerter og en regnbyge nu og da lykkedes det skolens 123 elever at løbe i alt 8.724 km

Rekorden for pigerne blev sat af Louise Lolk og Luca Lund Sørensen, som begge gennemførte 102 km. For drengene var det Carl Dalby, der med 132 km. slog skolens rekord nogensinde for flest kilometer. Det svarer til at løbe tre maratons på et døgn!

26 elever nåede den eftertragtede klub 100, og i gennemsnit har hver eneste elev på skolen løbet 75 km.

”Det overgår vores vildeste forventninger. Eleverne har virkelig ydet deres bedste, og vi er stolte af deres præstationer”, jubler lærer Kristian Hell.

Det er smukt!

Tirstrup Idrætsefterskole samler ind til den aarhusianske hjælpeorganisation LoveSpring, der bygger brønde i U-lande. Helt konkret resulterer indsamlingen i, at der bliver bygget 3 brønde.

Grundlægger Andreas Papadakis er blæst bagover af elevernes indsats:

”Det smukkeste ved det her er, at eleverne i fællesskab har finansieret mere end 2 brønde og ændret livet for mere end 6000 mennesker. Jeg har så meget respekt for elevernes præstationer. De klør’ på selvom de er trætte og det gør ondt. Jeg er vildt imponeret og i LoveSpring er vi meget, meget taknemmelige”.

10 km. efter beskidt vand i skoletiden – hver dag

Én af de tre brønde, som nu bliver en realitet, skal bygges i Kiserian Village i Masailand i Tanzania.

Brønden kommer til at gøre en stor forskel for mere end 4000 skolebørn og landsbyfolk. Som det er nu, skal børnene i skoletiden gå omkring 10 km. efter vand. Vand, som de henter i et vandhul, der deles med elefanter, køer og vilde dyr. Det er farligt, vandet er beskidt og tiden kunne de have brugt på uddannelse og læring.

Tirstrup Idrætsefterskole har med vilje valgt en lille organisation, hvor donationen kan gøre en reel forskel. Og i år betyder det mere for Lovespring end nogensinde.

LoveSpring plejer hvert år at samle tæt på alle sine midler ind på Roskilde Festival under mottoet ”vand for vand”. De sælger vand til festivalens deltagere og overskuddet går til brønde i Afrika. I år har LoveSpring grundet covid-19 ikke kunnet samle ind, som den plejer, og det betyder mindre rent drikkevand. Tirstrup Idrætsefterskoles bidrag kommer til at gøre en reel forskel for både LoveSpring og skolebørnene i Masai-land.

Fra Tanzania til TIE

Hos LoveSpring er der ikke langt fra indsamling til handling. Allerede i starten af november fløj stifter af organisationen, Andreas Papadakis, til Tanzania, hvor boringen af brøndene allerede er i fuld gang.

Se billeder og videohilsner her:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *