Ebeltoftvej 1

Tirstrup

8400 Ebeltoft

+45 8636 4055

kontor@tirstrup-ie.dk

Ebeltoftvej 1

Tirstrup

8400 Ebeltoft

08:30 - 22:00

Mandag til Fredag

TIE-lærer cheftræner i Århus Håndbold

Niels Guldborg håndboldtræner i Århus Håndbold

Niels Guldborg bliver cheftræner for Århus Håndbolds U 18-drenge 

Vores underviser på håndboldlinjen, Niels Guldborg, får fra næste skoleår ekstra udfordringer. Udover at have sin daglige gang på TIE, hvor han blandt andet underviser på håndboldlinjen, skal han fra være cheftræner for Århus Håndbolds U 18-drenge og desuden være målmandsinstruktør for DGI. Så kan andre få glæde af Niels’ erfaring som målmand og professionel håndboldspiller.

”De to muligheder er landet hos mig uafhængigt af hinanden, og jeg har rigtig meget lyst til at dele min passion for håndbold med både unge ambitiøse mennesker og deres trænere. Efter en god snak med forstander Jesper Ø. Pedersen, som selv har erfaring som cheftreæner for nogle af de store klubber i håndboldligaen, er jeg kommet frem til, at det er en spændende udfordring, jeg ikke kan sige nej til. Og samtidig kan det også være med til at styrke håndboldlinjen på efterskolen, som jeg selvfølgelig fortsætter som lærer på,” siger Niels Guldborg

Tre gange om ugen skal Niels Guldborg træne Århus Håndbolds U18 hold, som blandt andet skal træne sammen med ligadamerne fra Aarhus United én gang om ugen. Ud over den almindelige trænerrolle skal Niels tage sig kærligt af målmandstalenterne i Århus Håndbold og sørge for, at de er toptunede gennem hele sæsonen. En opgave, han er et oplagt valgt til, da han selv igennem flere sæsoner har været målmand i flere klubber i Håndboldligaen, blandt andet for Århus Håndbold.

Styrker håndboldlinjen og samarbejdet med klubberne

Foruden trænerrollen hos Århus Håndbold U18, skal Niels også afholde målmandskurser for ungdoms- og seniortrænere i Østjylland for DGI.

”Jeg skal ud og undervise foreninger i, hvordan vi arbejder med målmænd og hvilke fokuspunkter vi kan have som træner og spiller. Det bliver kurser i forskellige haller, men jeg har også aftalt med DGI, at vi afholder en del af kurserne i Tirstrup. Det er min forventning, at jeg vil benytte TIEs håndboldlinje til at være medier for kursisterne,” fortæller Niels Guldborg.

Tirstrup Idrætsefterskole får dermed også glæde af, at Niels Guldborg nu skal undervise og inspirere endnu flere håndboldglade mennesker. Eleverne håndboldlinjen kommer nemlig til at kunne træne med sammen med drengene fra Århus Håndbold, når de holder træningssamling på skolen, ligesom de kommer til at være medier for de målmandstrænere, som Niels skal undervise igennem DGI.

”Gennem mit arbejde på TIEs håndboldlinje har jeg erfaret, hvor fantastisk det er at arbejde med de unge mennesker. Det er ikke kun parametre som teknik og fysik der spiller ind for et ungt menneske, og netop det faktum er utrolig spændende – jeg skal sørge for at optimere dem maksimalt som mennesker, for at de også kan præstere på banen, og det er helt unikt ved efterskolen. Jeg føler at vi i år, i fællesskab har rykket den enkelte elev, samtidig med at vi har fået skabt et stærkt fællesskab. Jeg ser det som en styrkelse af håndboldlinjen at jeg nu har fået disse muligheder og jeg glæder mig til at kunne lave endnu bedre håndboldtræninger på TIE i fremtiden.”

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *