Ebeltoftvej 1

Tirstrup

8400 Ebeltoft

+45 8636 4055

kontor@tirstrup-ie.dk

Ebeltoftvej 1

Tirstrup

8400 Ebeltoft

08:30 - 22:00

Mandag til Fredag

Efterskole DM tirstrup IE

Fodboldpigerne kronede et flot fodboldår med at sikre sig en 12. plads ved Danmarksmesterskaberne for efterskoler. Der blev hygget, kæmpet og ikke mindst spillet masser af fodbold de tre dage i det nordvestjyske. Pigerne formåede at spille lige op med landets bedste efterskole, og var det ikke for de såkaldte marginaler, kunne det være blevet til endnu mere.

Pigerne startede ud som lyn og torden i den første kamp mod SES, hvor de kom foran i starten af 2. halvleg, men måtte se sig slået af et afrettet skud og et straffespark 3 min før tid. Vores målscorer var Marie Louise. I den anden kamp mødte vi overmagten fra ISI, hvor vi taber 5-0. En kamp, hvor nederlaget var unødvendigt stort. ISI gik senere hen og blev nummer 3 ved stævnet. I tredje og sidste puljekamp kunne pigerne have spillet sig i slutspillet med en sejr på minimum 2 mål, men et par store chancer i starten af kampen blev ikke omsat til mål, og så slap kræfterne op i 2. halvleg, da der skulle satses og Hellebjerg straffede pigerne på to flotte omstillinger. Pigerne havde fortjent flere point i puljespillet, men de berømte marginaler manglede på vigtige tidspunkter. 

Forløsningen kom i første kamp i placeringsspillet. Her herskede der ingen tvivl om kampens udfald. Pigerne mødte hjemmeholdet fra Nørre Nissum, og det var ikke til at se, at pigerne havde 3 kampe i benene, for de var flyvende. Vi vandt kampen 4-1, på flotte mål af Celina, Marie Louise og Sara Nielsen (2 mål). 

Tredjedagen bød på tunge ben hos pigerne, men selv ikke dét kunne forhindre pigerne i at levere turneringens stærkeste præstation mod det bedste hold fra Sjælland (SØS). Her manglede vi igen marginalerne, da flere store chancer blev brændt, og SØS scorede på deres eneste chance, nemlig et uheldigt straffespark. Pigerne tabte ufortjent 1-0.  I den sidste kamp kunne pigerne næsten ikke gå, men de fik gang i de tunge ben og spillede endnu en fin kamp, som bar meget præg af de sidste dages hårde kampe. Vi tabte knebent 2-1 på et flot langsskudsmål af Sara Z.

Træner Cathrine Kudsk udtaler: 

Det har været nogle super sjove, hyggelige og hårde dage for pigerne. De har spillet det bedste fodbold i år og så mod landets bedste efterskoler, det er virkelig flot.

Mathias og jeg er superstolte af pigerne, som har kæmpet en vis legemsdel ud af bukserne og spillet noget rigtig godt fodbold. Deres tilgang til kampene har været imponerende til trods for trætte ben, og at marginalerne ikke helt var med dem. Vi fik hele 4 straffespark dømt imod os, men sådan er det – nogle gange er det stolpe ind, men det har været lidt stolpe ud for os. 

Det har været et super fedt stævne. Noget, der virkelig har styrket fællesskabet på holdet. Det har været fedt at få med, og jeg er sikker på, det er en oplevelse, pigerne vil huske tilbage på om mange år! Vi er bare sindssygt stolte af resultatet og pigerne

Satsning på pigefodbolden har båret frugt: 

En bevidst og målrettet satsning på pigefodbolden kulminerede med en flot 12. plads til Danmarks mesterskaberne for efterskoler. 

De seneste år har bl.a budt på ansættelse af kvindelige trænere til pigefodboldholdet, pigerne har fået deres egne træningstider, så de ikke skal dele kunstgræsbanen med drengene, og individuel pigetræning tilbydes nu som x-fag. I år er der 23 piger på linjen, og dette har medført, at der er to trænere tilknyttet i form af både en kvindelig og mandlig træner, og netop denne kombination har pigerne taget rigtig godt imod. Alle de mange tiltag har gjort, at pigefodbolden nu er på samme højde som drengefodbolden, og det kan også ses på dem, der søger linjen. I år har vi to piger, der har været på ungdomslandsholdet inden de kom til os.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *