Ebeltoftvej 1

Tirstrup

8400 Ebeltoft

+45 8636 4055

kontor@tirstrup-ie.dk

Ebeltoftvej 1

Tirstrup

8400 Ebeltoft

08:30 - 22:00

Mandag til Fredag

Forventningerne til årets 24-timersløb på Tirstrup Idrætsefterskole er tårnhøje efter en regulær lovestorm har ramt skolens indsamlingsløb.

”Jeg tror, vi slår rekorden i år!”

Sådan siger lærer på Tirstrup Idrætsefterskole Mathias M. Schjødt, som er en af de to koordinatorer bag skolens årlige 24-timers løb, hvor eleverne samler penge ind til et godt formål. Det er jo en farlig ting at påstå, men ikke desto mindre tør Mathias M. Schjødt at være mere end almindeligt optimistisk.

I år har forberedelserne til løbet nemlig budt på både ny teknologi og en såkaldt lovestorm på de sociale medier, som tilsammen kan gøre det muligt for skolen at slå sin tidligere rekord. Jagten på sponsorere er derfor gået i gang.

To gode formål

Da Tirstrup Idrætsefterskole tilbage i august skulle vælge, hvilken organisation eleverne skal løbe penge ind til, var der to gode kandidater på spil, nemlig Legeheltene og Tanzibarn. To organisationer, som begge hjælper børn, den ene i Danmark og den anden i Tanzania. Efterskolen oprettede en afstemning på Facebook, som fik usædvanligt megen opmærksomhed og mere end 3.300 mennesker stemte. Ved afstemningens afslutning lå de to kandidater så tæt, at efterskolen valgte at støtte dem begge. En beslutning, som blev modtaget med kyshånd af de to organisationer og en overvældende mængde af likes og støtte fra personer rundt om i hele landet.

God energi

Al den gode energi og den berusende følelse det giver at gøre en forskel har fået elever og lærere på Tirstrup Idrætsefterskole til at gøre ekstra meget ud af indsamlingssystemet i år. Ved hjælp af hjemmesiden kilometerdonation.dk er det således blevet muligt at støtte løbet på mange flere måder end tidligere – og det er helt uden selv at skulle løbe. 

Imens forbereder eleverne sig på løbet ved gennem foredrag og workshops at lære mere om både de to organisationer, der støttes, men også om hvordan man kan motivere sig selv, når man skal gennemføre en så fysisk krævende præstation, som 24-timers løbet er.

”Det kræver planlægning og en ekstrem styrke- og udholdenhed. Vi ved, at der bliver flyttet mange grænser hos eleverne på dét døgn”, udtaler Mathias M. Schjødt.

Fakta om løbet:

Rekorderne, som skolen håber på at slå i år, er 7100 kilometer og 120.000 kroner.

120 elever skal i løbet af 24-timer forsøge at gå eller løbe så mange kilometer som muligt. Hver elev er sponsoreret således, at jo flere kilometer de løber, jo flere penge samles ind. 

Målet er, at eleverne som minimum skal nå det, der svarer til en maratondistance i løbet af de 24 timer. Andre har ambitioner om at komme i den eksklusive klub 100 (mere end 100 km på et døgn), mens andre går efter at slå rekorden på 127,6 km.

Løbet afvikles op til efterårsferien, fra torsdag d. 10 okt. kl 12 til fredag d. 11 okt. kl 12.

 Læs mere om Legeheltene og Tanzibarn

Vil du støtte?

Der er forskellige muligheder for at støtte løbet:

Se mere på Tirstrup idrætsefterskoles hjemmeside: https://tirstrup-ie.dk/hverdagen/anderledes-dage/24-timers/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *