Ebeltoftvej 1

Tirstrup

8400 Ebeltoft

+45 8636 4055

kontor@tirstrup-ie.dk

Ebeltoftvej 1

Tirstrup

8400 Ebeltoft

08:30 - 22:00

Mandag til Fredag

Så blev det alligevel jul

Tirstrup Idrætsefterskole fejrer julemåneden med alt, hvad den kan trække.

Julefreden sænker sig på Tirstrup Idrætsefterskole efter et efterår med byggeri og indvielse af nye værelser

Der pyntes op til jul på gange og værelser på Tirstrup Idrætsefterskole, og for mange af eleverne er det første julemåned væk hjemmefra. 

Lyset strømmer ud ad vinduerne i den nye værelsesfløj mod Ebeltoftvej. Bag glasset skimtes liv og glade dage, som af og til kan høres helt ovre på den anden side af vejen. 

Efterskolen har netop taget de nye værelser i brug, men det har ikke været uden udfordringer.

På efterskole i skurvogn

Byggeriet af den nye værelsesfløj startede i foråret. Det skulle således have stået færdigt i august til skolestart, men tidsplanen skred et par gange.

Hen over sommeren opstod der udfordringer i forhold til at få leveret materialer, et problem som mange byggeprojekter har stået overfor det sidste halve år. I august var der så endelig, efter ventetid på grund af restriktioner, rejsegilde efter alle kunstens regler med røde pølser, forældre, glade elever og ditto bestyrelsesmedlemmer.

Lige som indflytning skulle til at ske, skred planen igen, og blandt andre skolens pedel fandt sig selv vente på, at betonen skulle tørre, inden der kunne lægges gulv.

I mellemtiden skiftedes nogle få af eleverne til at bo i skurvogne placeret på skolens område.

”Det er selvfølgelig ikke lige det, man forestiller sig, når man booker et efterskoleophold, men eleverne har taget det i stiv arm”, fortæller forstander Jesper Ø. Pedersen.

Sidst i oktober kunne eleverne så endelig flytte sportstøj, lyskæder, familiebilleder og skolesager ind i de spritnye firemands-værelser med eget bad og toilet.

Uden mor

Så, decemberfreden har sænket sig, eller i hvert fald i så høj grad, som man kan forvente på en efterskole fuld af elever med masser af energi, hormoner og lyst på livet.

Går man rundt på de oppyntede værelser og fællesområder så er der umiddelbart ikke nogen, der savner sin mor. Måske er det fordi, rigtigt mange af dem har pakkekalendere hængende på værelset.

Der er masser af juleaktiviteter hele december, og selvom man i stedet for at sidde derhjemme i sofaen med mor og far, nu skal se julekalender på Tirstrups største storskærm med 100 andre, så er 16-årige Helle Riis ikke bekymret:

”Jeg skal bare have det meste ud af mit år på Tirstrup. Jeg kan slet ikke forstå, at tiden er gået så hurtigt. Det er verdens fedeste efterskole og jeg elsker at være her, og det er da også meget sjovt at holde december et andet sted og på en anden måde, end jeg plejer, fortæller Helle, som sammen med sine værelseskammerater har pyntet, skal vi sige ret meget, op til jul på værelset i den nye fløj.

Masser af ambitioner

Helle Riis kommer fra Hovedgård og liogner dermed langt de fleste andre af eleverne, som næsten alle kommer fra Østjylland. Holdet i år består af 78 drenge og 56 piger, som alle går i 10. klasse. De har valgt et ud af fem linjefag, nemlig enten fodbold, håndbold, badminton, fitness eller adventure. 

Der er ingen udsigt til, at Tirstrup Idrætsefterskole ikke får fyldt de nye værelser i fremtiden. 

Skolen har aldrig oplevet større søgning end nu, og der er således venteliste de næste to år frem.

Fløjen med de 10 nye værelser er kun starten på de store armbevægelser. Allerede nu er en renovering af ”gamle” værelser i gang, og når elevholdet 22/23 starter, så skulle det gerne være til fornøjelsen af nye og større fællesarealer. 

De bliver også den første årgang til at kunne fordybe sig på en helt ny målmandslinje for både fodbold- og håndboldspillere, og i fritiden kommer de, hvis alle efterskoledrømme går i opfyldelse, til at kunne spille på hele to udendørs padelbaner.

Inden vi får set os om, er det jul igen, og som elev Helle Riis udtrykker det:

”Det gør ikke noget, at tiden går stærkt, når den bruges på en efterskole.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *