Ebeltoftvej 1

Tirstrup

8400 Ebeltoft

+45 8636 4055

kontor@tirstrup-ie.dk

Ebeltoftvej 1

Tirstrup

8400 Ebeltoft

08:30 - 22:00

Mandag til Fredag

Efterskoleelever løber 6629 km og indsamler 86100 kroner. 15 i “Klub 100”

15 elever i klub 100

Rekordindsamling og ømme ben efter 24- timers løb

86.100 kroner har eleverne fra Tirstrup Idrætsefterskole samlet ind til Børnehjælpsdagen efter at de i løbet af et døgn har løbet (gået) 6629 kilometer.  15 elever krydsede den magiske grænse og kom i “klub 100”.

Det er næsten 20.000 kroner mere end sidste år.

En kæmpepræstation, hvor de alle i gennemsnit har tilbagelagt 62 kilometer på et døgn, der startede med voldsomme regnbyger og en særdeles mudret rute.

“I har kæmpet helt vildt godt, og vi er super stolte over jer, og I kan også være stolte over jer selv. I har bakket hinanden op, hjulpet hinanden igennem hele døgnet,” sagde Elisabeth Gjengedal til eleverne, da resultatet blev offentliggjort kort efter løbet sluttede klokken 12 fredag.

109 kilometers solotur

Farhad Jooma Mohammad blev den elev, der tilbagelade flest kilometer. 109 i alt. De fleste alene på ture gennem natten.

“Jeg har ikke løbet ret meget, men gået hele tiden. Og gået ret hurtigt. Jeg følte, at hvis jeg gik med nogle af de andre, kom vi til at gå for langsomt. Så jeg har gået alene meget af natten. Helt uden at sove,” fortæller han efter løbet (hvor han i øvrigt måtte gå rundt med krykker, fordi fødder og ben var så brugte).

15 i “klub 100”

Ét af de ultimative mål ved løbet er, at komme i den forjættede “klub 100”. 15 elever sled sig rundt på vejen og stier i Tirstrup og omegn, og nåede målet. 15 med særdeles ondt i benene og en stærk vilje.

Mange flere gjorde forsøget, og startede super flot. Men en del måtte give op i løbet af natten på grund af skader, smerter og fysioterapeutens erklæring om, at rundturene måtte indstilles.

“Det kræver meget at disponere sin tid, og 24 timer er meget, men det er 100 kilometer også. Det gør ikke noget, at eleverne har ondt i nogle dage. En helt uge faktisk efter sådan en omgang. Men de skal ikke have varige skader. Så må man stoppe, og det var der flere, der måtte indse i løbet af de sene aften- og nattetimer,” fortæller forstander Jesper Ø. Pedersen.

 

Besøg fra TV2 Østjylland

TV2 Østjylland var forbi de første timer af løbet, og har lavet den fineste reportage fra strabadserne.

Og klokken 22.30 var de forbi igen til en live-sending.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *