Ebeltoftvej 1

Tirstrup

8400 Ebeltoft

+45 8636 4055

kontor@tirstrup-ie.dk

Ebeltoftvej 1

Tirstrup

8400 Ebeltoft

08:30 - 22:00

Mandag til Fredag

Luciaoptog på Tirstrup Idrætsefterskole

Drengene på Tirstrup Idrætsefterskole fik skønsang til drømmene, da pigerne overraskede dem med luciaoptog på gangene.

Pigerne på Tirstrup Idrætsefterskole var særligt tidligt oppe tirsdag morgen. For mens drengene stadig lå intetanende og boblede i deres senge, trak pigerne i hvide lagen-kjoler med røde silkebånd, løsnede håret og varmede stemmerne op til drengenes helt særlige lucia-morgen-vækning.

“Der er en helt særlig stemning på skolen denne morgen. Pigerne hygger sig med at gøre klar til at overraske drengene, fortæller vicesforstander Thomas Eldrup”, der i dagens anledning var lucia-lærer på skolen.

 

Klokken 7 stiller pigerne op med luciabrud Cecilie Skytte forrest. Alle med levende lys i hænderne, og Cecilie med fem flaksende lys på hovedkransen. Sammen stemmer de i ”Nu bærer lyset frem, stolt på din krone”, mens de langsomt og taktfast bevæger sig mod drengegangen.

Inden har Thomas Eldrup trukket stikket til lyset på skolen, så drengene ikke kan komme til at tænde lyset og ødelægge den hyggelige mørke-stemning, når sangen efterhånden får vækket dem.

 

Søvndrukne tilskuere

Efterhånden som pigerne bevæger sig ned ad gangen, bliver dørene åbnet, og søvndrukne drenge i undertøj med dynerne omkring sig kommer til syne. De er dog ikke meget for at komme længere ud end døråbningen.

Efter rundturen på gangen, slutter pigerne af med at synge ”Dejlig er jorden” på Torvet.

“Det var ikke mange drenge, vi fik helt ud på gangen i år, men de syntes, det var hyggeligt. Og der var stor ros til pigerne under morgenmaden,” fortæller Thomas Eldrup.

Morgenbordet var i øvrigt dækket med luciabrød i dagens anledning.

Drengene blev overraskede, ligesom drengene på alle skolens tidligere årgange. Traditionen med at pigerne går luciaoptog for drengene er nemlig lige så gammel som efterskolen.

Tirsdag eftermiddag fortsatte luciadagen for pigerne, hvor de gik optog og sang på Rehabiliteringscentret Vesterled i Tirstrup.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *