Ebeltoftvej 1

Tirstrup

8400 Ebeltoft

+45 8636 4055

kontor@tirstrup-ie.dk

Ebeltoftvej 1

Tirstrup

8400 Ebeltoft

08:30 - 22:00

Mandag til Fredag

217.047 kr. indsamlet til årets 24-timersløb

Tirstrup Idrætsefterskole samlede 217.047 kr. ind til deres årlige 24-timersløb. Pengene går til organisationen LoveSpring, der skaffer rent drikkevand i U-lande. Foto: Tirstrup Idræstefterskole

Pengene går ubeskåret til et godt formål, nemlig rent drikkevand til mere end 8000 mennesker i Afrika.

142,58 km. på et døgn. Så langt gik elev på Tirstrup Idrætsefterskole, Markus Kristensen  til skolens årlige 24-timersløb. Det svarer til mere end tre maratons.

”Jeg har ondt. Mit mål var 100. Da jeg nåede dem, begyndte jeg at græde, fordi jeg var så smadret, og så besluttede jeg mig for at gå det væk,” siger Markus Kristensen, 15 år, med et smil og tilføjer, at nu glæder han sig til efterårsferie.

Viola Kamp Jønsson er den pige, som løb længst, nemlig 103,13 km.

Faktisk er løb ikke helt korrekt. De fleste går, da det ellers er tæt på umuligt at holde i et døgn. Til gengæld sover de ikke, men er næsten uafbrudt i bevægelse. Men for at nå Markus rekord, bliver man nødt til at løbe noget af tiden for at kunne nå det. Han vurderer selv, at han har løbet 25 km. ud af de 142,5. 142,58 km. svarer i øvrigt til at gå eller løbe 5,94 km. i timen HVER time i et døgn.  

Ungdommen nu til dags

”Nutidens unge er sløve og tænker kun på sig selv”. Sådan kan man måske høre ungdommen beskrevet i generelle vendinger, men det modbeviser eleverne på Tirstrup Idrætsefterskole i den grad med den præstation, de har lagt for dagen. Alle deres anstrengelser har de nemlig gjort for andre end sig selv. De har selv skaffet sponsorere – og pengene de hver især har samlet ind går direkte til rent drikkevand i Afrika. To elever samlede egenhændigt mere end 9.000 kr. ind pr. elev. Men hvordan har det været at skubbe sine grænser i så ekstrem grad for andre end sig selv?

”Det har været sjovt at se, hvor meget jeg kunne presse mig selv. Jeg har fået helt vildt meget ud af det, og det er en god følelse at hjælpe andre,” siger Christina Madsen, 16 år, som var den første pige, der nåede 100 km.

Løbet, som er en udvidet udgave af Skolernes Motionsdag, startede torsdag den. 14. oktober kl. 12 og sluttede præcist et døgn efter. 127 elever deltog. De løb samlet 9182,5 km, hvilket svarer til et gennemsnit på 72,3.

Fra mudder til vand

De 217.047 kr. går til den lille Århusianske organisation LoveSpring, som samler penge ind til at bygge brønde i U-lande. Helt konkret kommer pengene fra efterskolens løb i år til at realisere i hvert fald fem projekter og give rent drikkevand til mere end 8000 mennesker.

Grundlæggeren Andreas Papadakis er fuldstændig blæst bagover over resultatet.   

”Jeg synes, det er så vildt. Jeg er nærmest mundlam. De er for vilde på Tirstrup Idrætsefterskole.”

Andreas er vildt imponerede af de ekstreme præstationer, men han vil alligevel gerne understrege, at det er fællesskabet, der rører ham mest. 

”Alle, både lærere, elever og sponsorere, har jo i fællesskab gjort det muligt. Alle har bevæget sig i flok og gjort en virkelig, virkelig stor forskel for mange mennesker. Den følelse bliver jeg høj af.

De fem projekter sættes alle i gang i år og står, hvis alt går efter planen, færdige inden eleverne afslutter deres efterskoleår på Tirstrup Idrætsefterskole.

”På den måde når eleverne at se billeder og videoer af brøndene og glade landsbybeboere, for hvem 24-timersløbet har gjort en virkelig stor og livsændrende forskel,” forklarer Andreas.

Han understreger, at det først er, når man har set med egne øjne, hvor glade mennesker, der tidligere har skullet drikke muddervand bliver, når de for første gang ser et glas med klart vand.

De fem projekter, som Tirstrup Idrætsefterskole har samlet penge ind til, er: 

En brønd i Masaailand i Tanzania

En pipeline, også i Masaailand, som giver vand til landsbyfolk, der ellers skal gå 6-10 km. op og ned ad et bjerg for at hente vand til almindelige dagligdags gøremål

2-3 vandpumper i bl.a. Sierra Leone.

Resultater:

Markus Kristensen: 142,58 km.

Viola K. Jønsson: 103,13

Km. i alt: 9.182

Km. i gennemsnit pr. elev: 72,3

Antal elever i Klub 100: 33

Største indsamlede beløb dreng: Rasmus Fisker Borg med 9.754 kr.

Største indsamlede beløb pige: Freja Hedegaard Andersen 9.100 kr.

Længst løbet kontaktgruppe: KG, 83 km. i snit

Største indsamlede beløb kontaktgruppe: NG, 2365 kr. pr. person

Værelse, der løb længst: Vær. 10 med 87,5 km

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *