TIE Plus - to nye boglige tilbud. Hør om dem på Efterskolernes Dag
logo

Ebeltoftvej 1

Tirstrup

8400 Ebeltoft

logo

+45 8636 4055

kontor@tirstrup-ie.dk

Ebeltoftvej 1

Tirstrup

8400 Ebeltoft

08:30 - 22:00

Mandag til Fredag

To nye boglige tilbud på TIE – TIE Plus. Hør om dem på Efterskolernes Dag

TIE Plus

Fra skoleåret 19/20 introducerer vi TIE Plus. Det er to ekstra tilbud til dig ud over idrætslinje og de boglige fag. TIE Plus har to forskellige muligheder. Sprogholdet for dig, som er vild med engelsk, klar til at kommunikere med amerikanske unge og vil på en ekstra studietur til Florida. Læseholdet er for dig, som er udfordret af at læse og skrive og gerne vil have ekstra fokus på det, imens du er på idrætsefterskole.

Er du både vild med idræt og engelsk? Og tiltaler det dig at skulle kommunikere med amerikanske high school-elever, og endda besøge dem i USA? Så er det ene af vores nye tiltag i TIE Plus noget for dig.

Efter sommerferien har vi to nye boglige tilbud til efterskolernes elever – sprogholdet og læseholdet. De er frivillige og ligger ud over valget af linje og de boglige fag.

På læseholdet får du ekstra tilbud i dansk med undervisning på mindre hold og adgang til it-værktøjer, som kan understøtte indlæringen. Tilbuddet er til dig, som elsker sport – men som måske af faglige grunde ville vælge en ordblindeefterskole. Her giver vi mulighed for at gå i dybden, fokusere på at blive stærkere til at læse og skrive, samtidig med at du kan dyrke din sport mindst tre gange om ugen. Der er ingen ekstrabetaling på læseholdet. Men det kræver, at du arbejder seriøst med at blive bedre og gør dig klar til afgangseksamen.

Sproghold med rejse til Florida

På sprogholdet er der en ekstra engelsktime om ugen. Den bliver blandt andet brugt på at kommunikere med amerikanske studerende på high school, lære om USA og forberede forårets store studietur. Sprogholdet rejser nemlig til Florida på studietur, hvor alt foregår på engelsk.
Her kommer du til at opleve en high school live, og besøge seværdigheder som Universal Studios eller Space Kennedy Center. Du bliver muligvis privat indkvarteret under en del af turen.
På grund af studieturen bliver der en ekstrabetaling til elever på sprogholdet på op til 300 kroner om ugen.

TIE PLUS skal styrke skolens alsidige boglige profil

Forstander Jesper Ø. Pedersen glæder sig til at rulle de meget forskellige, men begge udviklende tilbud ud til skolens kommende elever og se, hvordan de bliver taget imod.
I forvejen arbejder skolen med succes med niveaudelt undervisning i dansk, engelsk og matematik.

”Vi vil gerne understøtte vores idé med, at vi har plads til alle, som er vilde med idræt og at vi tager det boglige arbejde seriøst. Derfor barsler vi med de to tilbud, hvor der både er et tilbud til den idrætsglade, som også er bogligt orienteret og har mod på at komme ud i verden. Og et andet tilbud, læseholdet, til de normaltbegavede elever, som måske har overvejet en ordblindeefterskole, men hvor kærligheden til sporten trækker mod en idrætsefterskole, siger han.

TIE Plus er et tilbud, der ligger ud over den obligatoriske undervisning. Du vælger først linje, derefter har du de obligatoriske boglige fag, så TIE Plus er et ekstra valg, ikke et obligatorisk valg.
Hør mere om TIE Plus til Efterskolernes Dag

Til Efterskolernes Dag den 30. september står de lærere, som er ansvarlige for de to nye tilbud klar til at uddybe, forklare og fortælle mere. Så har du spørgsmål, så kom til Tirstrup på Efterskolernes Dag. Der kan du både opleve skolens, idrætsfaciliteterne og høre om de nye tilbud er noget for dig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TIE Plus - få mere ud af dit efterskoleår!

Sprog / Læsehold / Målmandslinje

TIE Plus er et ekstra tilbud til dig som elev. Et tilbud til dig, som er vild med idræt og har valgt din linje, men har lyst til mere og andet på din efterskole. Du kan vælge mellem én af de tre TIE plus-tilbud: Sproghold, læsehold eller Målmandslinjen.

Sprogholdet er for dig, som vil ud i verden og “sparke røv” med dit engelsk. Her kommer du på en ekstra studietur til Florida og kommunikerer med studerende fra USA.

Læseholdet er for dig, som kunne overveje en ordblindeefterskole, men ikke vil gå på kompromis med din idræt. Her har vi læsevejledere tilknyttet og tilbyder undervisning i dansk på små og målrettede hold. Der er også ekstra vejledning og hjælp i lektietimerne.
Vi bruger it-værktøjer til at styrke din læsning og skrivning.

Målmandslinjen tilbyder intensiv målmandstræning til dig, som enten er på fodbold- eller håndboldlinjen. Du er en del af dit linjehold – målmandstræningen er et ekstra og eksklusivt tilbud, til dig, som er målmand.

TIE Plus

Sprogholdet: Sæt fut under dit engelske - og kom en tur til Florida

Vil du have et ekstra tilbud med internationalt perspektiv, høj faglighed og blive endnu bedre til engelsk?

Så meld dig på sprogholdet.

Her kan du kombinere et efterskoleår med fart på og masser af sport med faglig dybde, ekstra engelsktimer og en rejse til Florida i USA .

Her vil du besøge en High School, Universal Studios, Kennedy Space Center og andre spændende attraktioner.

Ekstra betaling for rejse til USA

Hvis du vælger sprogholdet vil det betyde en ekstra betaling på 350 kr. om ugen, som går til studieturen til Florida.

En forudsætning for at blive optaget på vores sproghold er, at du kan kommunikere på engelsk og har mod på at møde andre kulturer.

Læs mere om Sprogholdet

Læseholdet - for dig der er vild med sport og udfordret på at læse og skrive.

Har du svært ved at læse og går det langsomt? Kunne du overveje en ordblinde-efterskole af faglige grund, men vil i virkeligheden helst på en idrætsefterskole?

Så har vi nu et godt tilbud til dig.

Fra skoleåret 19/20 opretter vi et særligt læsehold for dig – og de af dine efterskolekammerater, som er normalbegavede men er udfordret i at læse og skrive. Vi satser på at forbedre din læsning, så du kan arbejde bedre med og forstå fagteksterne i de andre fag. Altså vil fag som matematik og fysik også blive lettere, når læsningen bliver bedre.

Vi arbejder på små hold, hvor der er tid og ro til at hjælpe dig. Lærerne er uddannede læsevejledere og hjælper dig med at styrke dig og gøre dig klar til en ungdomsuddannelse.

Læs mere om læseholdet

Få de vildeste skills på vores nye målmandslinje

Nyt tiltag på Tirstrup Idrætsefterskole under TIE-plus paraplyen i 2022

Nogle af nutidens største sportsidoler er målmænd – hvem kender ikke Schmeichel, Toft og Landin? Det er noget ganske specielt at være sidste skanse – bagerste mand, og den hele holdet stoler på.

På målmandslinjen får du specialtræning en gang om ugen. Du træner desuden alle 3 gange med din linje med fokus på sammenspillet, taktiske, tekniske og fysiske færdigheder. Den specielle målmandstræning varetages af vores dygtige trænere og gæstelærere.

Der er ikke noget krav om niveau, der er plads til alle, der vil! Der er begrænset antal pladser på den nye målmandslinje. Vi ønsker fuld opmærksomhed på den enkelte ved at træne i mindre grupp

fodbold på tie. Det foregår primært på kunstgræs
Læs mere om målmandslinjen

Comments are closed.