Ebeltoftvej 1

Tirstrup

8400 Ebeltoft

+45 8636 4055

kontor@tirstrup-ie.dk

Ebeltoftvej 1

Tirstrup

8400 Ebeltoft

08:30 - 22:00

Mandag til Fredag

Topidrætsmænd som nye lærere på skolen

Topidrætsmænd som nye lærere på efterskolen

Topidrætsmænd ansat til fitness- og håndboldlinjen

En håndboldmålmand fra håndboldligaen og én af danmarks bedste gymnaster har begge skrevet under på at blive lærere på Tirstrup Idrætsefterskole fra skoleåret starter på søndag. Det er således nogle topidrætsmænd, som indtager skolen sammen med elevholdet.

De er klar til at udbygge den sportslige profil på efterskolen – og tage sig kærligt af henholdsvis fitness- og håndboldlinjen.

Det er nogle interessante unge mennesker, som begge har en rigtig spændende idrætsprofil. Niels Guldborg kan med sin erfaring som målmand i håndboldligaen tilføje nogle nye kompetencer til håndboldlinjen – og Søren Stryhn har masser at tilbyde til både fitness-linjen og fællesgymnastikken med sin flotte karriere inden for holdgymnastikken. Derudover er de begge idrætsfolk af en støbning, som kan lide flere idrætter og de har også klart vist, at vores elever og deres trivsel er førsteprioritet i arbejdet. Vi glæder os rigtig meget til at komme i gang med de to nye spillere på lærer-holdet, fortæller forstander Jesper Ø. Pedersen.

Håndboldmålmand, der går målrettet efter udvikle eleverne til hele mennesker

Niels Guldborg, 31, målmand i håndboldligaen og nyuddannet lærer. Han skal undervise i håndbold, dansk og valgfag – blandt andet crossfit. Hans drøm er at være efterskolelærer, og da muligheden kom sig her i sommerferien, lagde han den professionelle håndboldkarriere på hylden og er stoppet i Århus Håndbold for at hellige sig efterskolelærer-livet.

Jeg er  blevet efterskolelærer, fordi jeg her kan komme helt tæt på eleverne og være med til at danne dem til at bliver hele mennesker. Ikke kun håndboldspiller eller fodboldspiller. Men også én der kan håndtere de udfordringer som livet byder på, klare sig i et fællesskab og kunne reflektere over egne og andres handlinger. Den menneskelige udvikling er fantastisk og har været en stor motivationsfaktor for, hvorfor jeg skifter et liv som professionel håndboldspiller ud med livet som efterskolelærer.Faktisk mener jeg, at dannelsen er det allervigtigste ved efterskoleopholdet. Så kommer idrætten og de boglige fag lige bagefter.

Niels Guldborg.

Niels Guldborg

Niels Guldborg underviser på håndboldlinjen og i dansk og idrætsvalgfag.

Fodboldspilleren der blev bidt af gymnastik på efterskolen

Søren Stryhn, 22, bliver skolens suverænt yngste lærer. Men det skal man ikke kimse af. Han har tre år som efterskoleelev på CV’et, en gymnasietid som en del af Gym-College i Viborg og en allerede glorværdig gymnastikkarriere – blandt andet med udtagelse til Cirque du Soleil. Og så er han i øvrigt også danmarksmester i Taekwondo.

Han skal selvfølgelig undervise på fitnesslinjen og hele elevholdet i fællesgymnastik og spring. Og så skal han desuden have idrætsvalgfag, sikkert taekwondo.

Jeg startede på efterskole som fodbolddreng. Sådan én der i hvert fald ikke skulle lave gymnastik. Der mødte jeg en gymnastiklærer, som fortalte mig, at gymanstiktræningen ville gøre min fodbold bedre, fordi jeg ville komme i form. Og så blev jeg grebet af det, af kropskontrollen og adrenalinen, så i dag er jeg gymnast, helt klart. Den følelse, altså at gymnastik kan understøtte alle andre idrætter. Det vil jeg gerne give videre til eleverne. Og hvis nogle af dem bliver grebet af gymnastikken, vil det være fedt.

Søren Stryhn.

Søren Stryhn fitnesslærer på efterskolen

Søren Stryhn underviser i fitness og gymnastik på efterskolen

Begge er på plads på skolen – og klar til at tage imod elevholdet på søndag.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *