Ebeltoftvej 1

Tirstrup

8400 Ebeltoft

+45 8636 4055

kontor@tirstrup-ie.dk

Ebeltoftvej 1

Tirstrup

8400 Ebeltoft

08:30 - 22:00

Mandag til Fredag

Sund mad på TIE

Plads til forskellighed

Vi gør meget ud af at lære lige netop dig godt at kende. Vi mener det, når vi siger: Vi kender ikke kun dit navn, men hele personen bag

Thomas Eldrup

Viceforstander

tirstrup
2016-03-14T15:19:08+01:00

Thomas Eldrup

Viceforstander

Vi gør meget ud af at lære lige netop dig godt at kende. Vi mener det, når vi siger: Vi kender ikke kun dit navn, men hele personen bag
Jesper Østergaard Pedersen

Positiv Personlig Udvikling

Vi hjælper dig med at finde de områder, du ønsker at udvikle. Og går langt for at understøtte dem. Så du finder frem til den bedste udgave af dig selv.

Jesper Ø. Pedersen

Forstander

tirstrup
2016-03-14T15:19:18+01:00

Jesper Ø. Pedersen

Forstander

Jesper Østergaard Pedersen
Vi hjælper dig med at finde de områder, du ønsker at udvikle. Og går langt for at understøtte dem. Så du finder frem til den bedste udgave af dig selv.
0
0
tirstrup

6 måltider om dagen

I køkkenet på Tirstrup Idrætsefterskole er det en sport for os at lave god, solid og sund mad.

Ikke nok med, at vores elever er i voksealderen. De er også aktive HVER ENESTE dag, og det sætter høje krav til kosten. Køkkenet på TIE serverer hver dag seks måltider mad.

Ved at tilbyde mad, der er optimalt sammensat i forhold til ernæring, håber vi:

  • At skabe og understøtte sunde kostvaner hos eleverne
  • At give eleverne de bedste forudsætninger for at yde maksimalt i både de faglige timer og når de dyrker sport

Køkkentjans - lær at lave mad

Som elev på Tirstrup Idrætsefterskole har du 10 tjanser i køkkenet i løbet af skoleåret.

I arbejdet i køkkenet vil du få en masse ansvar, der vil styrke din selvtillid og lære dig at basale færdigheder indenfor tilberedning af fødevarer.

Og så vil du opleve at køkkenets arbejde er en relevant og nødvendig del af en fungerende hverdag på en efterskole, hvor 120 mennesker spiser seks måltider hver dag. Du lærer en masse om at lave mad og at der er brug for dig –  for fællesskabet fungerer ikke uden dit bidrag!

I nogle perioder skal du også være skaffer ved det bord, du sidder ved, i spisesalen. Det involverer bl.a. at dække og rydde bordet før og efter maden.  Alle elever får lige mange tjanser i løbet af året, og det er heldigvis ret hyggeligt – køkkendamerne er nemlig søde og sjove og klar til at lave fis og ballade.

Hvis du får mere appetit på at lære at lave mad, så har vi også lækre valgfag, hvor du lærer flere skills i et køkken

Læs mere om valgfag
Sund mad på TIE

Masser af sundt og lækkert mad

For at holde blodsukkeret stabilt dagen igennem tilbydes tre hovedmåltider og tre mellemmåltider. Hvad og hvor tit vi spiser har nemlig stor betydning for vores koncentration og indlæringsevne.

Derfor tilbyder vi mad med et varieret udbud af grønt, groft og mager mad, der indeholder et minimum af fedtstoffer og som tager udgangspunkt i fødevarestyrelsens kostråd. Samtidig lægger vi vægt på, at maden ser lækker ud og smager godt.

De sidste par år har vi haft fokus på at reducere madspild og øge andelen af økologiske fødevarer.

Vi tilbyder indimellem dage uden kød, og vi kan selvfølgelig også tage hensyn til lægeordinerede diæter.

Køkkenpersonalet holder sig hele tiden opdateret og tager af og til på kurser for at blive inspireret, så de kan blive ved med at lave lækker mad.

Måltider på efterskolen

Morgenmåltidet:

Det er meget vigtigt, at du spiser morgenmad for at få fyldt dine energidepoter, så du kan føle dig veloplagt til dagens udfordringer

Havregryn, cornflakes, havrefras, hjemmelavet músli, rosiner, hjemmebagt franskbrød og rugbrød, knækbrød, ost, marmelade, honning, udskåret frugt, økologisk mini/let mælk . Derudover suppleres med yoghurt, havregrød, øllebrød, og i weekenden pålæg, æg og hjemmebagte rundstykker, vand, kaffe og the.

Formiddagsservering:

Hjemmebagt rugbrød , ost eller leverpostej og marmelade samt udskåret frugt/grønt

Middagsmad:

En varm ret hvor der veksles mellem alle kødtyper. Fisk ugentligt og vegetarretter 2-3 gange om måneden. Vi følger årstidens grøntsager og gør vores bedste for at give eleverne både nye og gamle spændende smags og madoplevelser fra både ind- og udland. Der er altid en form for råkost eller salat, og 1 gang ugentlig en luksus salatbar. Der veksles mellem kartofler, grov ris og pasta samt groft flutes.

Eftermiddagsservering:

Lune hjemmebagte gnave-boller eller franskbrød med smør, ost og marmelade samt udskåret frugt/ grønt

Aftensmad:

Aftensmaden består af ta`selv bord med 2-3 slags pålæg, fisk, æg, forskellige råkost/ salater, en lun ret  f.eks pølsehorn, toast, suppe, pitabrød,  (evt. rest fra middagsmaden) hjemmebagt rugbrød, smør, udskåret  frugt og grønt.

Aftensevering:

Knækbrød, smør og marmelade, frugt, en dag i ugen kage samt hygge i weekenden (kage, grød eller fromage)

Diætkost

Vi kan i særlige tilfælde tilbyde diætkost (f.eks. sukkersyge, allergi ), hvor dette er lægeordineret. Aftalen sker i samarbejde med elev, forældre, kontaktlærer og køkkenlederen .