Efterskolen i Tirstrup giver plads til forskellighed - nærhed til at kende alle
logo

Ebeltoftvej 1

Tirstrup

8400 Ebeltoft

logo

+45 8636 4055

kontor@tirstrup-ie.dk

Ebeltoftvej 1

Tirstrup

8400 Ebeltoft

08:30 - 22:00

Mandag til Fredag

Om efterskolen

Plads til forskellighed

Vi gør meget ud af at lære lige netop dig godt at kende. Vi mener det, når vi siger: Vi kender ikke kun dit navn, men hele personen bag

Thomas Eldrup

Viceforstander

2016-03-14T15:19:08+01:00

Thomas Eldrup

Viceforstander

Vi gør meget ud af at lære lige netop dig godt at kende. Vi mener det, når vi siger: Vi kender ikke kun dit navn, men hele personen bag

Positiv Personlig Udvikling

Vi hjælper dig med at finde de områder, du ønsker at udvikle. Og går langt for at understøtte dem. Så du finder frem til den bedste udgave af dig selv.
Jesper Østergaard Pedersen

Jesper Ø. Pedersen

Forstander

2016-03-14T15:19:18+01:00

Jesper Ø. Pedersen

Forstander

Jesper Østergaard Pedersen
Vi hjælper dig med at finde de områder, du ønsker at udvikle. Og går langt for at understøtte dem. Så du finder frem til den bedste udgave af dig selv.

Om efterskolen

Plads til forskellighed - nærhed til at kende alle

Tirstrup Idrætsefterskole er med sine 136 elever i 10. klasse en tilpas overskuelig efterskole med masser af idræt.

Du vælger én af linjerne: Adventure, badminton, fitness, fodbold (pigehold og drengehold) eller håndbold (pigehold og drengehold). Du vælger dén linje, du brænder mest for. Men som noget særligt her på efterskolen, kan du også i et vist omfang følge en eller flere af de andre linjer som valgfag. Du har derfor masser af muligheder for at få alle dine idræts-interesser opfyldt i løbet af dit efterskoleår.

Værelserne

Du kommer til at bo på værelser med 3, 4, 5 eller 6 mand. Det er tæt, hyggeligt og sjovt. Og vi gør meget for at samarbejdet og fællesskabet på værelset bliver godt.

Pigerne og drengene har indtil nu haft hver sin gang på efterskolen, men med det nye byggeri, så bliver gangene sandsynligvis blandede i fremtiden. Man kan selvfølgelig færdes på alle områder, der er åbent imellem dem, og vi bor stadig alle sammen under ét tag.

Drengene på efterskolen

Idræt

Vi er en idrætsefterskole, og derfor fylder idræt meget i hverdagen. Du vælger én linje, fodbold, håndbold, badminton, fitness eller adventure. Det har du tre gange om ugen. Men her på efterskolen kan du også vælge de andre linjer som valgfag. Så er du på fodboldlinjen, kan du have fitness eller håndbold som valgfag 1-2 gange om ugen.

Vi oplever tit, at elever starter som “fodboldspiller” eller “håndboldspiller”, men slutter skoleåret som “idrætsmennesker”, der kan noget af det hele.

Efterskolepiger hygger sig sammen

Alle under samme tag

Du behøver i princippet ikke komme ud af dine hjemmesko en hel dag

Vi bor, spiser, lever og sover i det samme hus – alle under samme tag. Det er princippet på Tirstrup Idrætsefterskole. Så vi er aldrig langt fra hinanden. Vi har blandede pige- og drengegange, men alle er forbundet med “Torvet”, hvor der er sofaer, poolbord og indgangen til lærerværelset og spisesalen.

Så trænger du til ro, kan du trække ind på værelset. Savner du selskab, er det bare at gå et par meter hen til Torvet og møde dine efterskolevenner.

En del af idrætsfagene ligger i sagens natur i andre bygninger, feks i hallen eller vores fede fitness-lokaler. Vi gør selvfølgelig også meget for at være udenfor i den daglige undervisning. Det kan være ture ud af huset, når der f.eks. skal surfes eller klatres. Det kan også “bare” være aktiviteter på vores topmoderne kunstgræsbane, beachvolleybane eller på padelbanen.

Bliv en del af det store fællesskab

Som elev på Tirstrup Idrætsefterskole bliver du en del af det store fællesskab.

Vi mener, at 136 elever er en perfekt størrelse til at opnå følelsen af, at alle virkelig kommer til at kende hinanden i løbet af året, og fællesskabet inkluderer hele årgangen.

Samtidig er der jo også rig mulighed for at dyrke de små fællesskaber på værelset, i kontaktgruppen (et pige og et drengeværelse i samme gruppe), linjerne og ellers venskaberne på tværs.

Du og dine efterskolevenner kan opholde jer på hele skolen, endda på lærerværelset, der store dele af døgnet fungerer som opholds- og hyggerum med sofaer og spil side om side med arbejdsbordene.

hygge i solen

Plads til forskellighed – nærhed til at kende alle

Undervisningen

Vi prioriterer selvfølgelig de boglige fag højt, og vi lægger en stor ære i at ruste dig både fagligt og mentalt til dit valg af ungdomsuddannelse.

Udover idrætslinjerne og de boglige fag har vi en lang række valgfag, som pepper dit ugeskema op, ligesom hele elevholdet hver uge har et fællesskabs-skabende fag, der hedder TØF.

I løbet af året har vi alternative uger med blandt andet 24-timers løb som et led i at hjælpe organisationer med et godt formål, skiskole til Østrig og adventure-tur til det tjekkiske paradis er nogle af de andre oplevelser, får med på efterskolen.

Inden du beslutter dig, vil vi gerne møde dig og vise dig rundt på skolen. Så kan du se, hvem vi er, og hvad vi står for – og vi kan nå at lære dig lidt at kende.

Besøg skolen
De boglige fag på efterskolen